Bezoek onze showroom

Alles onder één dak en in één hand

Al meer dan 37 jaar een gerenomeerd familiebedrijf.

37 jaar ervaring

Open Haarden Centrum Vlaardingen werd in 1981 opgericht door Pieter en Rosemarie. Toen nog gevestigd in een klein zaakje aan de Oosthavenkade 81. Zeven jaar later werd de winkel echt te klein en verhuisden wij naar het huidige historische pand, waar de showroom wel vier verdiepingen telt. Inmiddels kunnen we van een echt familiebedrijf spreken, want er werken drie generaties zij aan zij! Onze passie beperkt zich niet tot werkuren! Wij volgen regelmatig opfriscursussen om op de hoogte te blijven van de laatste trends, ontwikkelingen en technieken. Onze klanten waarderen onze vakkennis, goede voorlichting, plaatsing en service.

 

Naast ons gevarieerde assortiment ontwerpen wij ook haarden op maat, volledig afgestemd op uw wensen en woning! Zo is er voor ieder budget een passende haard! Voor elke sfeerverwarmingsinstallatie geldt: wij brengen graag een bezoek aan uw woning om te inventariseren welke haard of kachel geschikt is en welk design past bij uw inrichting. Brengt u een bezoek aan onze showroom? Neem dan tekeningen van uw woning mee! Technisch vakmanschap en zorgvuldig advies maken dat u onbezorgd kunt genieten van uw haard of kachel!
Onze showroom

Open Haarden Centrum Vlaardingen is gevestigd in een prachtig historisch pand aan de Oosthavenkade. De winkel is sfeervol ingericht en beslaat maar liefst vier etages! Wandel tussen de vele complete en vaak brandende opstellingen en laat u verrassen door de mogelijkheden! Wij bieden een breed en gevarieerd assortiment hout- en gasgestookte haarden en kachels, schouwen, rookkanalen en accessoires, van klassiek tot modern, zowel uit binnen- als buitenland en veelal op voorraad. U vindt zeker een open haard naar uw smaak! En bent u uitgekeken op de sfeerverwarmingsinstallaties? Bekijk dan het mooiste zee-aquarium van Nederland, gewoon bij ons in showroom!
Service en kwaliteit

In de sfeerverwarmingsbranche herkent u de betere installateur aan het EVIS-certificaat. Stichting EVIS ziet erop toe dat een bedrijf vakbekwaam is, door zowel jaarlijks als steekproefsgewijs te beoordelen of een installateur over de juiste kennis en kunde beschikt om haarden en kachels op een goede en veilige manier te installeren. Uiteraard is Open Haarden Centrum EVIS-gecertificeerd!

Daarnaast zijn wij sinds 2014 ook DE-gecertificeerd installateur. Dat betekent dat wij alle houtgestookte haarden en kachels vakkundig installeren en al onze installateurs regelmatig moeten deelnemen aan opleidingen en examens die namens de overheid jaarlijks worden gecontroleerd en geaccrediteerd. Voor u als klant is deze certificering van groot belang, omdat de verzekering bij calamiteiten de kosten zal dekken wanneer een haard of kachel door een DE-gecertificeerde installateur is geplaatst.
 
Voordelen van een gecertificeerde installateur:
  • Aantoonbaar vakkundig
  • Kennis van de laatste ontwikkelingen
  • Veiligheid voorop
  • Haalt het maximale uit elke installatie
  • Ondersteund door de brancheorganisatie


Wij zijn erkend lid van het Sfeerverwarmingsgilde. Een haardenzaak die is aangesloten bij Vereniging Het Sfeerverwarmingsgilde moet aan strenge eisen voldoen en waarborgt zekerheid in drie V's: Vakmanschap, Verantwoordelijkheid en Veiligheid. Ook de kwaliteit van het personeel staat onder controle. Er wordt dan ook verwacht dat wij regelmatig deelnemen aan opfriscursussen.

 

Onderhoudscontract

Periodiek onderhoud van uw haard, kachel en rookgasinstallatie zorgt voor de juiste werking van uw sfeerverwarmingstoestel. Voor een gashaard is het jaarlijkse onderhoud ontzettend belangrijk! In verband met lange wachttijden in het hoogseizoen, kunt u een onderhouds- of servicebeurt het beste in de zomermaanden aanvragen.

Plaatsing

Onze klanten genieten gegarandeerd van een goede en veilig geïnstalleerde haard of kachel. Doordat wij de EVIS en DE certificaten hebben, weet u zeker dat wij zeer vakkundig zijn op het gebied van advisering en uitvoering.

Service

Wij laten onze klanten nooit in de kou staan. Problemen worden altijd vakkundig en snel opgelost door onze service- en onderhoudsafdeling, ook jaren na een aankoop!

Advies

Wij denken met u mee en adviseren welke haard of kachel het beste in uw woning past, ook qua kleur en design. Daarnaast ontwerpen en maken wij haarden op maat, volledig naar uw wensen!